Дърво падна и потроши 10 коли на ул. Горазд“ в Пловдив.

...
Дърво падна и потроши 10 коли на ул. Горазд“ в Пловдив.
Коментари Харесай

Дърво падна и потроши 10 коли на ул. „Горазд“ в Пловдив

Дърво падна и потроши 10 коли на ул. „ Горазд “ в Пловдив.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 287
Мъж се е разминал за секунди от пострадване. До произшествия се стига два пъти, макар че е издадена заповед дървото да бъде подрязано. 



Снимка: bTV

Във вторник Георги Велков оставил колата си на паркинга и няколко часа по-късно бил неприятно сюрпризиран. Освен неговия, потрошени били още два автомобила. 



Снимка: bTV

„ Сутринта си оставих автомобила на паркинга и когато се върнах следобяд го заварих сплескан. Никой не ме е уведомил, заварих го с клони, с трици, сплескан “, описа Георги Велков, притежател на сплескан автомобил.

Следващата нощ дървото още веднъж паднало като екот и вдигнало на крайници хората от близкия блок. Очевидец се разминал на косъм от случай. 

„ Дървото падна към 40 минути след среднощ, аз се прибрах към 30 минути преди среднощ. Изведнъж се чу голям тропот и цялото дърво падна, беше ненадейно, тъй като сутринта падна един клон “, описа той. 

За дървото се е знаело, че е рисково, споделиха жителите на квартала. Когато денем то паднало, екип на „ Паркове и градини “ пристигнал, с цел да разчисти, но оттам споделили, че работят единствено по поръчка.

„ Това ми наподобява на обстановка с доктор от Спешна помощ, който отива в едно жилище, преглежда незабавно болния, а от прилежащия апартамент жена споделя, че мъжът ѝ е зле и той ѝ дава отговор, че работи единствено по поръчка, а тя не е направила “, добави различен притежател на потърпевш автомобил. 

„ Още през 2022 година е издадена заповед да се оформят короните на всички дървета на тази улица. Тя е изпратена в „ Паркове и градини “ за осъществяване. Ние нямаме нужната техника и в нашите пълномощия е самичък ода издаваме заповеди. Те си имат графици “, сподели Гергана Златкова, представител на регион „ Централен “.

От „ Паркове и градини “ дадоха отговор, че нямат заповед за съответното паднало дърво и че то не попада на ул. „ Горазд “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР